skip to Main Content

Net als de planten in je tuin, hebben ook de bomen rondom het huis geregeld onderhoud nodig. Verzorgde bomen bloeien niet alleen veel mooier, maar zijn ook veiliger dan bomen die niet of slecht onderhouden worden. Maar ook als je een boom goed verzorgt, kan er weleens iets misgaan. Denk bijvoorbeeld aan een storm die de boom als een luciferhoutje laat knakken. In dat geval kan het slim zijn om de boom te rooien. Maar wat betekent bomen rooien precies? En wanneer is het belangrijk om dit te doen?

Boom rooien 1 ..

Het verschil tussen bomen rooien en bomen kappen

De meeste mensen kennen wel het verschil tussen het kappen en het snoeien van bomen. Bij het snoeien van bomen haal je wat takken weg, maar laat je de boom zelf verder groeien. Zijn de bomen ziek, dood, beschadigd, te groot of veroorzaken ze overlast, dan kun je bomen ook kappen of rooien.

Bij het kappen van een boom blijft er altijd een stuk stronk van de boom over. De wortels blijven dus in de grond achter en boven de grond steekt nog een stuk van de stronk uit. Kies je voor het rooien van een of meerdere bomen, dan verwijder je de hele boom, inclusief de wortels en de stronk.

boom rooien 2.,

Wanneer laat je een boom rooien?

Er zijn verschillende redenen om bomen te rooien. In de eerste plaats kun je bomen natuurlijk rooien als ze ziek zijn of zelfs al dood. Maar ook als een boom na een storm is omgewaaid of er juist een risico is dat de boom bij een volgende storm omwaait, is het verstandig om de boom te rooien.

Staat een boom op een onhandige plek in je tuin en neemt hij daar veel plaats in of onttrekken de takken en bladeren al het zonlicht aan de tuin, ook dan kun je de boom rooien of kappen. Kortom, er zijn talloze redenen te bedenken om bomen te rooien. Dan is de vraag alleen nog of je dit zelf wilt doen of dat je hiervoor iemand inschakelt die vaker met dit bijltje hakt (of met de boomzaag zaagt).

bomen rooien door Boomspecialist De Langstraat

Wat kost het om een boom te rooien?

Voor het bepalen van de kosten voor het rooien van bomen is het formaat van de bomen de belangrijkste factor. Een boom die met zijn wortels diep in de grond verankerd is, is kostbaarder om te rooien dan een jonge boom die een stuk kleiner is. Een grotere boom moet vaak ook in meerdere delen verwijderd worden en dit is aanzienlijk arbeidsintensiever dan het rooien van kleinere bomen, die vaak in een of hooguit twee delen weggehaald kunnen worden.

Uiteraard zullen we er alles aan doen om jouw bomen veilig te kunnen rooien. Een tweede aspect dat daarom invloed heeft op de kosten voor het rooien van bomen is de veiligheidsmaatregelen die we moeten treffen om de bomen te kunnen rooien. Grote bomen worden om veiligheidsredenen gestut tijdens het rooien. Dit betekent dat we maatregelen nemen om te voorkomen dat de boom tijdens het rooien omvalt. Het stutten van te rooien bomen brengt extra kosten met zich mee.

Wil jij jouw bomen door Boomspecialist de Langstraat laten rooien, dan kun je het beste even contact opnemen voor een prijsopgave die is afgestemd op de specifieke boom of bomen in jouw tuin.

boom rooien 2.

Waarom kiezen voor Boomspecialist de Langstraat voor het rooien van bomen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de bomen in je tuin zelf te rooien, maar het blijkt vaak een tijdrovende en specialistische klus. Daarom kun je er ook voor kiezen om je bomen te laten rooien door Boomspecialist de Langstraat. Boomspecialist de Langstraat is actief in de hele Langstraat. Wil je dus een of meerdere bomen laten rooien en woon je in ’s Gravenmoer, De Moer, Dongen, Drunen, Elshout, Haarsteeg, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Nieuwkuijk, Raamsdonk, Raamsdonksveer, Sprang-Capelle, Vlijmen, Waalwijk, Waspik of in een van de omliggende dorpen, dan ben je bij Boomspecialist de Langstraat aan het juiste adres.

Veiligheid staat bij Boomspecialist de Langstraat altijd voorop. Juist bij het rooien van bomen is het van belang dat dit goed en veilig gebeurt. We gebruiken hiervoor duurzame machines en zijn bekwaam in wat we doen. Ook beschikken we over de benodigde veiligheidscertificaten.

fruit boompje snoeien malus red sentinel
Wilt u de bomen in uw tuin direct laten rooien?

Neem dan nu contact op!

Back To Top